ro
Telefon contact: +4.0723.161.525
Împreună putem evolua
 

Arbitraj comercial internațional și domestic, mediere și conciliere

Arbitrajul Comercial este o metodă alternativă de soluționare a disputelor, ce reprezintă o opțiune pentru entitățile ce nu doresc să apeleze la instanțele de drept comun. Arbitrajul este caracterizat, printre altele, de confidențialitate și celeritate. Spre deosebire de instanțele de drept comun, ședințele se desfășoară în spatele ușilor închise, iar persoanele străine nu pot avea acces decât dacă au rol în disputa dintre părți.

Procedura se desfășoară preponderent în scris, părțile având posibilitatea să își detalieze poziția după cum consideră oportun. Mai mult, termenele la care sunt stabilite audierile sunt programate de comun acord cu toate părțile implicate. Prin urmare, cadrul este unul mult mai solemn decât în fața instanțelor naționale și de multe ori mai potrivit entităților de drept privat și public, atât din România cât și din străinătate.

Tabloul este completat de Tribunalul Arbitral, organul de decizie în arbitraj, care este format de obicei din unul sau trei arbitrii aleși de pe listele oficiale ale organismelor care stabilesc cadrul acestei activități. Arbitrii sunt persoane de un înalt profesionalism, cu o experiență vastă în domeniul în care activează și care dețin cunoștințe suficiente pentru a garanta soluționarea corectă a litigiului în cauză.

Pe parcursul activității noastre am reprezentat cu succes clienți în proceduri arbitrale internaționale dar și domestice, în domenii foarte variate. Disputele au fost soluționate rapid și cu un consum redus de resurse din partea părților implicate. 

Cabinetul nostru de avocatură vă poate ajuta în cazul în care sunteți implicați într-un proces de arbitraj domestic sau internațional ori doriți să inițiați astfel de proceduri. Vă rugăm să ne contactați pentru a ne prezenta problema dumneavoastră.